Egyedi célgépek gyártása

Mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű célgépre, egyedi gyártósorra van szüksége?

Az L-Technicnél hisszük, hogy a jól megtervezett gyártás, valamint a folyamatos ellenőrzés és karbantartás hosszú távon növeli a termelést és ezzel együtt csökkenti a költségeket és kevesebb fejfájást okoz Önnek.

Bármely típusú gyártás során az ipari automatizáltság mértéke rugalmasan (részben, vagy teljesen automatizált, esetleg robot kiszolgálású), mindig az adott termelési folyamathoz egyedileg alakítható, így biztosíthatjuk az Ön számára a kívánt termelési hatékonyságot.
Miután az elérhető gyártási hatékonyság megvalósult egy adott folyamaton belül, a termelőegység folyamatos ellenőrzése mellett a rendszeres karbantartásokkal az adott gép- és/vagy gyártósor, automatizált munkaállomás élettartamát növeljük, ezáltal csökkentjük a meghibásodások kockázatát, amivel elkerülhetjük a nem tervezett gyártási kimaradásokat, így növeljük a rendelkezésre állást.

Hogyan dolgozunk a gyakorlatban?

 1. Kulcsfontosságú, hogy pontosan és teljes egészében megismerjük az Ön jelenlegi gyártási folyamatát, egyedi igényeit. Ennek roppant egyszerű oka van: minnél jobban ismerjük és értjük az Önök folyamatait, annál inkább képesek vagyunk a hatékony célgép megtervezésére.
 2. Figyelembe véve az egyedi ergonómiai és munkabiztonsági szempontokat, Önnel közösen állítjuk fel a szükséges gép, gyártósor, anyagtovábbító, szállító berendezés munkafázisait.
 3. Elengedhetetlen meghatározni már az elején a rövid és hosszú távú célokat is. (elképzelhető-e a jövőben átalakítás, bővítés, fejlesztés, stb.)
 4. Az L-Technic gépépítő csapata elkészíti az Ön tevékenységére személyre szabott célgép gyártásához szükséges mechanikus tervezést, villamos- és pneumatikai terveket.
 5. Az elfogadott tervek alapján elkezdjük a célgép építése során felhasználandó alkatrészek/elemek beszerzését, vagy gyártását és megkezdődik budapesti gyártóműhelyünkben a szerkezeti építés, melyhez a moduláris alumínium profilt részesítjük előnyben. (Az alumínium profil előnyeiről itt tájékozódhat.)
 6. Ezt követi a mérés- és vezérléstechnika kialakítása majd a szoftveres programozás, és a gyártóhelyi tesztelések (szemlével egybekötve).
 7. Végül az Önök telephelyén történő telepítés és beüzemelés, mely során az adott célgéphez tartozó dokumentációt is átadjuk az Önök részére.

A tervezéstől a telepítésig nélkülözhetetlen a szoros együttműködés és a jó kommunikáció, erre kiemelt hangsúlyt fektetünk.

Miután az újonnan telepített gép élesben is megkezdi a működését, rendszeres és folyamatos ellenőrzés mellett a karbantartásokra helyezzük a hangsúlyt.

Tovább a gépkarbantartáshoz >>

Milyen ipari berendezéseket, egyedi gépeket építettünk már?

 • kézi szerelősor
 • automata összeszerelő berendezés
 • szállítópályák (szalagos, hevederes, hajtott görgős)
 • hidraulikus, pneumatikus anyagmozgatók
 • próbázó állomás
 • automata csavarozó állomás
 • automata textil lézervágó berendezés
 • PLC vezérelt automata pneumatikus szerelőgép
 • félautomata szállítószalagos alkatrészbetöltő rendszer

Mi szól az automatizálás mellett?

 • hatékony automatizálás mellett a termelékenység fokozható és tervezhető is egyben
 • magasabb szintű termelésfelügyelet és kiterjedt technológiai adatgyűjtés
 • egyszerűbb és tervezhetőbb karbantartás az adatgyűjtésnek köszönhetően
 • rugalmas gyártórendszer

Ossza meg velünk problémáját, kérdezze

Szalkai Dávid - tervező mérnök és projekt vezető kollégánkat!

Telefon: +36 20 776 0821

E-mail: szalkai.david@ltechnic.hu

celgepek_ltechnic

celgepek_2